Kışın kullanılmayan kombinin suyu nasıl boşaltılır? Kışın kullanılmayan kombinin suyu nasıl boşaltılır?, Kullanılmayan kombinin suyu nasıl boşaltılır?, Kombinin suyu boşaltılır mı?, Kışın kullanılmayan evde kombinin donmaması için ne yapılır?, Kombi uzun süre kullanılmazsa ne olur?, Kombi su boşaltma vanası hangisi?
Kışın kullanılmayan kombinin suyu nasıl boşaltılır?
Kullanılmayan kombinin suyu nasıl boşaltılır?, Kombi suyunu boşaltırken kombinin altında yer alan boşaltma vanasındaki musluğu saat yönünün tersine çevirmeniz gerekir. Suyun gelmesi kesilene kadar beklemeniz ve tüm fazla suyun boşaltıldığından emin olmanız tavsiye edilir.
Kullanılmayan kombinin suyu nasıl boşaltılır?
Kullanılmayan kombinin suyu nasıl boşaltılır?,
Kombi suyunu boşaltırken kombinin altında yer alan boşaltma vanasındaki musluğu saat yönünün tersine çevirmeniz gerekir. Suyun gelmesi kesilene kadar beklemeniz ve tüm fazla suyun boşaltıldığından emin olmanız tavsiye edilir. Kombinin suyu boşaltılır mı?
Kombinin suyu boşaltılır mı?,
Kombinizin altındaki tahliye hortumunu kullanarak fazla olan kombi suyu boşaltılabilir. Bunun dışında daha kolay bir yol ise; kalorifer peteklerinizde bulunan tahliye müşürünü ya da tesisatın ana tahliye musluğunu tercih ederek basıncı istenilen seviyede tutabilirsiniz. Kışın kullanılmayan evde kombinin donmaması için ne yapılır?
Kışın kullanılmayan evde kombinin donmaması için ne yapılır?,
Kombinin altında yer alan su basma vanası ile eğer gereğinden fazla su basıldıysa, petek vanasından su boşaltma işlemi gerçekleştirilmesi gerekir. Kombi uzun süre kullanılmazsa ne olur?
Kombi uzun süre kullanılmazsa ne olur?,
Kombinin donmasını engellemek için eğer kısa bir süre kombiyi kullanmayacaksanız elektrik beslemesi ve gaz vanası açık tutulmalıdır. Eğer geceleri kombiyi kapatıyorsanız donmaya karşı emniyet kilidinin devreye girebilmesi için gaz vanası ve elektrik beslemesini açık tutun. Kombi su boşaltma vanası hangisi?
Kombi su boşaltma vanası hangisi?,
Uzun süre doğalgaz kullanılmadığı için hat içerisindeki yakıt özelliğini kaybedeceğinden alev oluşmayacaktır. Kombi alev oluşturmak için hata kodu vermeden bu durumu üç kere tekrar edecektir. Son denemede yine alev oluşmaz ise kombi hata kodu vererek çalışmayacaktır. Bu bir kombi arızası değildir. Kombinin su basıncı 2 olursa ne olur?
Kombinin su basıncı 2 olursa ne olur?,
Bu tahliye vanası kombinin alt kısmındadır. Su boşaltımı sırasında vana, saat yönünün aksi istikametinde döndürülür. Kombinin suyunu düşürmek için ne yapmalı?
Kombinin suyunu düşürmek için ne yapmalı?,
Kombinin su basıncı 2 bar olarak ölçüldüğünde, bu genellikle normal çalışma basıncının üzerindedir, ancak bir sorun teşkil etmez. Kombiler genellikle üretici tarafından belirtilen sınırlar içinde çalışabilirler. Kombinin suyu nereden kapanır?
Kombinin suyu nereden kapanır?,
Bunun için kaloriferin üst yan kısmında bulunan müşür bölümünü düz tornavida ya da hava alma anahtarı ile açın. Su gelene kadar açık tutun. Bu bölümün altına bir kova yerleştirerek suyun akmasını bekleyin. Su alırken basınç değerini kontrol edin ve basınç yeteri kadar düştüğünde işlemi sonlandırın. Yoğuşmalı kombi su gideri nereye takılır?
Yoğuşmalı kombi su gideri nereye takılır?,
Su doldurma vanasını kontrol edin
Kombinin hemen alt tarafına baktığınızda plastik saplı bir vana görürsünüz. Bu vana kombinizin içine su doldurmaya yarar. Vanayı açık konumda bırakmış olabilirsiniz. Vananın kapalı olup olmadığını kontrol edin ve açıksa kapatın. Uzun süre kullanılmayan kombi nasıl çalışır?
Uzun süre kullanılmayan kombi nasıl çalışır?,
Yoğuşma gideri sıvısı, kombi baca gazı ile su buharı karışımı asitik zararlı bir sıvı olduğundan kapalı gidere bağlanmalıdır. Mutfak lavabo gideri, çamaşır veya bulaşık makinesi gideri, wc tuvalet gideri, balkon gideri süzgeci, bina dışı yağmur pimaşı vb... yerlere bağlanabilir. Kombi soğuktan dondu ne yapmalıyım?
Kombi soğuktan dondu ne yapmalıyım?,
Kombiler uzun süre kullanılmadığında herhangi bir doğalgaz tüketimi de olmayacaktır. Bu durumda doğalgaz hattı içerisinde bekleyen gaz yanmayabilir ve kombi hata kodu vererek beklemeye geçebilir. Birkaç kez kombinin reset tuşuna basarak tekrar çalıştırmayı denediğinizde sorun ortadan kalkacaktır. Kombi donmasın diye suyu nasıl boşaltılır?
Kombi donmasın diye suyu nasıl boşaltılır?,
Yani sigortadan değil cihaz üzerinden standby modu ile kapanmalıdır. Kombi donmasının çözümü için kombinizin yetkili servisini arayarak oluşan hasarı tespit ettirmelisiniz. Kombinizin donmaya maruz kalması, tüketici kaynaklı harici bir sorun olarak nitelendirildiğinden çoğu firma tarafından garanti kapsamında değildir.