Kombinin mutfakta olması tehlikeli mi? Kombinin mutfakta olması tehlikeli mi?, Doğalgaz kombisi mutfakta olur mu?, Kombi Nereye konulmaz?, Kombi evin içinde tehlikeli mi?, Kombi patlaması nasıl olur?, Kombi neden mutfakta olur?
Kombinin mutfakta olması tehlikeli mi?
Doğalgaz kombisi mutfakta olur mu?, Kombilerin kış günlerinde donma ihtimaline karşı uyaran uzmanlar, bu cihazların balkon yerine mutfağa alınmasının daha güvenli olduğunu belirtiyor. Batman'da kombi bakım ve teknik servis uzmanları, doğalgaz kullanıcılarının kış mevsiminde sıkıntı yaşamamaları için uyarılarda bulundu.
Doğalgaz kombisi mutfakta olur mu?
Doğalgaz kombisi mutfakta olur mu?,
Kombilerin kış günlerinde donma ihtimaline karşı uyaran uzmanlar, bu cihazların balkon yerine mutfağa alınmasının daha güvenli olduğunu belirtiyor. Batman'da kombi bakım ve teknik servis uzmanları, doğalgaz kullanıcılarının kış mevsiminde sıkıntı yaşamamaları için uyarılarda bulundu. Kombi Nereye konulmaz?
Kombi Nereye konulmaz?,
“Kombinin balkona mı yoksa mutfağa mı koyulması gerekir?” sorusunun sıklıkla sorulmasının nedeni en çok tercih edilen alanlar olması. Ancak bunun net bir cevabı yok. Kullanıma uygun alan olduğu sürece ister balkona isterseniz de mutfağa koyabilirsiniz. Kombi evin içinde tehlikeli mi?
Kombi evin içinde tehlikeli mi?,
Kombiler, binaların merdiven boşluklarına, yapıların genel kullanıma açık olan koridorlarına, baca duvarlarının üzerine, yatak odalarına ve yanıcı maddelerin depolandığı alanlara monte edilmemelidir. Kombi patlaması nasıl olur?
Kombi patlaması nasıl olur?,
Öncelikle kombilerin, konutların merdiven boşluklarına, ortak kullanıma açık alanlara ve eğer koruyucu bir kabin yoksa açık balkonlara konulmaması öneriliyor. Özellikle banyo gibi nemli ortamlarda cihazın konumlandırılması kombinin ömrünü kısaltacağı için tercih edilmiyor. Kombi neden mutfakta olur?
Kombi neden mutfakta olur?,
Hava ve Doğalgazın Karışımı: Sızın sonrasında alana yayılan gaz, hava ile birbirine karışır. Bu karışım belli bir orana geldiğinde (5-15) patlama tehlikesi oluşur. Kıvılcım / Ateşleme: Sızıntı sonrasında hava ile karışan doğalgaz sıkışır ve en ufak bir kıvılcım ya da ateşleme sonrasında patlama gerçekleşir. Kombi patlaması tehlikeli mı?
Kombi patlaması tehlikeli mı?,
Kombilerin kış günlerinde donma ihtimaline karşı uyaran uzmanlar, bu cihazların balkon yerine mutfağa alınmasının daha güvenli olduğunu belirtiyor. Yoğuşmalı kombi nereye konur?
Yoğuşmalı kombi nereye konur?,
Kombi bir patlama durumunda, ilk olarak çevredeki kişilerin güvenliği risk altında olabilir. Patlama anında ortaya çıkan şiddetli bir ses ve titreşimle birlikte, alevlerin yayılması ve zarar görmesi muhtemeldir. Kombi dolap içinde olur mu?
Kombi dolap içinde olur mu?,
Yoğuşmalı kombiler İgdaş Şartnamesine göre evin yatak odası hariç her yerine montaj yapılabilir. Bazı kombi markalarında banyo ve tuvalet wc ye montajlarına izin verilmemektedir. Balkon veya dış kısımda bir bölgeye montaj yapılacak ise mutlaka kabin ile muhafaza edilmeliler. Kombi ile aynı odada yatılır mı?
Kombi ile aynı odada yatılır mı?,
Günümüzde kombi montajları proje neyi gerektiriyor ise uzman ekiplerce ona göre işlem yapılır. Her kombiye dolap uymayacağı gibi her yerde de dolap içinde kullanılma zorunluluğu bulunmaz. Kombiniz proje gereği mutfağa monte edildi ise dış etmenlerden etkilenmeyeceği için dolap içine alma gibi bir zorunluluğunuz olmaz. Kombinin su basıncı 2 olursa ne olur?
Kombinin su basıncı 2 olursa ne olur?,
Uyarıda karbon monoksit zehirlenmeleri ve doğalgaz kombisi kullananların dikkatli olması gerektiği, vatandaşların kombinin bulunduğu odada uyumaması gerektiği vurgulandı. Dubleks ev için hangi kombi?
Dubleks ev için hangi kombi?,
Kombi barının 2.0 oranının üzerine çıkması kombi barı yükselmesi olarak açıklanabilir. 2.5 veya 3.0 barı geçerse kombi içerisinde yüksek bir basınç olduğu düşünülmelidir. Bu durum aslında kombinin içerisinde bulunan su miktarının yüksek olduğunu göstermektedir. Kapalı balkonda kombi dolabı zorunlu mu?
Kapalı balkonda kombi dolabı zorunlu mu?,
Ancak stüdyo dairede ya da görece küçük 2+1 dairede yaşıyorsanız hermetik kombiler işinizi görecektir. 160 metrekarenin üstünde bir dubleks daireye sahipseniz de hermetik kombiler yerine yoğuşmalı kombileri tercih edebilir, böylece konutunuzun büyüklüğüne uyum sağlayacak en doğru modeli seçebilirsiniz.